Skoro svakog dana smo bombardovani od strane medija raznim sredstvima koja se mogu iskoristiti za njegu kose, ali je jako bitno da shvatite da svi ti produkti koje vam nudi farmaceutska industrija sadrže hemijske supstance koje mogu da budu štetne po drugim aspektima vašeg zdravlja. Zbog toga, prije nego posegnete za bilo kojim preparatima, prvo biste trebali da isprobate neke prirodne alternative koje su se u mnogo navrata pokazale itekako efikasnim.

U našem današnjem članku vam donosimo jedan odličan savjet kada je u pitanju njega kosa, tačnije kako da sebi pomognete ako imate problema sa masnom kosom, a najbolje od svega jeste što vam je za ovo potreban samo paradajz. Naime, treba da pomiješate jednu kašiku pirea of paradajza sa samo nekoliko kapi eteričnog ulja čajnog drveta. Ovu pripremljenu smjesu nanesite na svoje tjeme, te je utrljajte u svoju kosu.

Smjesa bi trebala da stoji na vašoj glavi barem nekih desetak minuta, a poslije toga sve što treba da uradite jeste da operete svoju kosu na uobičajan način kao i uvijek. Ne samo da ćete na ovaj način uspjeti da uklonite neprijatne mirise koji mnogima stvaraju probleme, nego će ova smjesa da djeluje na lučenje masnoće, ali i na stvaranje peruti, a i to je relativno čest problem sa kojim se brojni ljudi svakodnevno muče.

Ništa vas ne košta da isprobate i ovu metodu u budućem periodu, a rado bismo čuli i vaša iskustva nakon što probate da li će vama da pomogne na bilo koji od navedenih načina.

Preporučeno
Loading..