Svako od nas ima različito viđenje stvari koje nas okružuju konstantno.

Na primjer, kada je u pitanju neka fotografija ili mogzgalica, zapažanja su kod svakoga razlićita, posebno kada se radi o bojama. Sada je na vama da na ovu sliku bacite pogled nekih pet sekundi, pa onda kažite koju boju ste prvo zapazili na naslovnoj fotografiji.

Jeste li prvo zapazili tamnoplavu boju?
Ovo govori da ste bi osoba koja je perfekcionista i da sve oko sebe sa velikom pažnjom analizirate. Vi imate vrlo malo prijatelja oko sebe, ali su to vrijedni prijatelji. Jako vam je bitna estetika, posebno pri odabirru partnera, pa zbog toga niste emocionalno osjetljivi kao što je to kod velikog broja drugih ljudi.

Da li ste prvo zapazili žutozelenu boju?
Ako jeste, kod vas onda cijeli život ide glatko, i to bez nekih posebnih pritisaka. Gledate širu sliku u svemu i zbog toga vas ništa ne iznenađuje, nego baš naprotiv, realni ste i prihvatate ljudi sa svim manama i vrlinama. Ponekad taj ležeran stav može i da vas košta stvari koje su vam veoma bitne.

Da li ste prvo zapazili tirkiznu boju?
Ukoliko jeste, vama je umjetnost najjača strana pa ste zbog toga jako kreativni u svemu i imate veoma radoznali duh- Vi uživate u prelijepim stvarima, a njih zapažate na svakom koraku, jednostavno ste takva osoba. Često se zaljubljujete ali jako brzo ta ljubav i nestane, pa vi onda ostajete zbunjeni, jer niste baš sigurni da ćete pronaći pravu ljubav.

Preporučeno