I večeras u centru Beograda protestuje nekoliko hiljada građana, Novog Sada i Niša.

Huligani koji sse nalaze na protestima u Beogradu bacajući baklje pokušavaju da isprovociraju incident, rekao je reporter N1 sa mjesta događaja. Međutim, okupljeni građani istog časa reaguju na ovakve provokacije govoreći jedni drugima da “nastave sjediti”.

Za sada je situacija poprilično mirna, ali postoje neke pojedinačne grupe koji hoće na “poprilično agresivan način da priđu zgradi Skupštine Srbije”.

Prema javljanju “Kurir.rs”, dva topovska udara su također pukla, i nakon toga su zapaljene i baklje.

Reporterka N1 je rekla kako se među demonstrantima mogu prepoznati dvije grupe, jedni koji pozivaju na agresivnost i drugi koji sjede. Ali gledajući sve ukupno, situacija je dsta mirnija nego prethodnih večeri.

Da napomenemo da se sve desilo nakon što je presjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio novo pooštrenje mjera i uvođenje novog policijskog sata koji je trebao da krene od petka i da traje sve do ponedjeljka. To je kako se čini prema svim demonstracijama koje su se desilo bila zadnja kap koja je prelila čašu građana Srbije. Svima je dosta koroan virusa i ostajanja u kućama i isto tako i policijskog sata. Pa su tako odlučili i stari i mladi da izađu na ulice i da se bore kako bi zaustavili uvođenje svih mjera, jer smatraju da je ovo sve jedna velika laž i prevara. Demonstracijama se odazvao veliki broj građana, među kojima se bili i oni koji su se odlučili da situaciju pogoršaju sa huliganskim ponašanjem.

Preporučeno