Na osnovu toga kako izgleda vaš pupak, samo možete da otkrije te neke detalje o sebi koje možda do tada niste znali. Kada pogledate svoj pupak, na osnovu njega možete otkriti da li imate neku bolest. Vaš pupak će vam pokazati kako vam rade pojedini organi u vašem tijelu.

Pupak izbačen kao dugme

Osobe koje imaju ovakav tip pupka, moraju ga konstantno pratiti. Ako vam se dogodi da se nekada poveća, to je znak da ćete dobiti koju kilu.

Pupak prilčno mali ispupčen

Oni koji imaju ovakav pupak su skloni prehladama i gripi. Trebaju da porade na svom imunitetu

Pupak koji je uvučen

Ovaj oblik pupka je običlno pokazatelj da osoba ima određenih problema sa kilažom, a u nekim slučajevima nije strano ni da ima probleme sa probavom.

Pupak u oblku badema

Osoba koja ima ovakav oblik pupka, pretežno ima probleme sa kostima, bolovima u mišićima i jakom migrenom.

Ispupčen pupak u obliku slova U

Ovaj oblik pupka prate problemi sa kožnim bolestima kao i sa bubrezima.

Pupak se nalazi na prednjem dijelu trbuha. U doba trudnoće na mjestu pupka se pojavi pupčana vrpca, kojom dijete preko posteljice dobija tvari koje su mu potrebne kako bi preživjelo u majčinom stomaku. Nakon rođenja i uklanjanja pupkovine, pupak zarasta i zatvara se. To je ožiljak kojeg svi dobijemo po rođenju. Većina beba po rođenju ima ispupčen pupak, koji se s vremenom suši i mijenja svoj oblik, dok se samo kod deset posto ljudi zadržava njegova prvobitna verzija.

Preporučeno