Čišćenje tijela od toksina, a poebno pluća, odlično je jer pomaže pravilnom radu, a poslije toga se i osjećamo puno bolje.

Posebnu pažnju na ove savjete trebalo bi da obrate one osobe koje konzumiraju cigarete. Dobar rad pluća vodi boljem zdravlju i raspoloženju, a njihovo povremeno čišćenje je jako dobro, zbog toga što svakodnevno udišemo razne nečistoće iz vazduha.

Tretman čišćenja traje puna tri dana, ali ne bi bilo loše da neke od stavki uvrstite i u redovnu rutinu.

Trodnevno čišćenje organizma: – Dva dana prije početka čišćenja prestanite da jedete i pijete sve mliječne proizvode. Tijelo se mora riješiti toksina iz tih proizvoda koji su nakupljeni u vašem tijelu.

– Prvog dana režima popijte šoljicu nekog biljnog čaja prije spavanja. To će izbaciti otrove iz vaših crijeva. Imajte u vidu i da se pluća u toku čišćenja ne smiju opterećivati težim fizičkim aktivnostima.

– Prije samog doručka popijte 300 ml vode s dva iscjeđena limuna. Onda popijte 300 ml soka od grejpfruta, ali ukoliko vam je ukus previše odbojan, popijte istu količinu soka od ananasa.

– Između doručka i ručka popijte 300 ml soka od mrkve, zbog toga što će pomoći da se alkalizuje krv u toku tri dana čišćenja.

– Za vrijeme ručka popijte 400 ml soka koji je bogat kalijumom, jer on djeluje kao tonik za čišćenje iznutra. Kalijuma još ima u bananama, marelicama, kruškama…

– Prije spavanja popijte 400 ml soka od brusnice, koji će pomoći u borbi protiv bakterija u plućima koje mogu izazvati infekciju.

– Opustite se 20 minuta u vrućoj kupki sva tri dana tretmana, zbog toga što kroz znojenje izlaze toksini iz tijela.

– U posudu sa kipućom vodom stavite 5 do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa i inhalirajte se sa peškirom preko glave. Udišite paru sve dok se voda ne ohladi.

Preporučeno