Da li ste ikada imali uživo scenu, koju ste nekada videli u nekom horor filmu? Ljudi sa balkana su jako sujeverni, i veruju u nadnaravne stvari, i baš zato razne hodže i gatare imaju pune ruke posla, te mogu da naplaćuju lakovernim ljudima, i ljudima koji su u velikoj nevolji. Međutim, kada imate neko priviđenje u sred noći, odmah palite svetlo, i definitivno ne smete da prespavate ostatak noći. 

Da su neke stvari i više nego istinite u današnje vreme, pokazuje na, i sledeća priča, koja nam dolazi iz Centralne Srbije. Sledeća priča nam tak odolazi od pre 6 godina, a sve se desilo 2017 godine u Rasinskom okrugu, gde je baka R.M koja danas ima 71 godinu skoro svaku nož imala priviđenja u gluvo doba noći, kada joj se prikazivao njen pokojni suprug. Kada je videla da nema više spasa, odlučila je da poseti i susedno selo, te da potraži pomoć od jedne gatare, kojoj je ispričala celu svoju priču. “Meni je muž umro, i ja sam čula da postoji neka gatara u vlaškom kraju koja povezuje sa mrtvima. Htela sam da vidim kako mu je tamo.

Kada smo stigli, žena je rekla da ja i sin sednemo i da čekamo da postavi pitanje pa da odgovorimo. Ali nakon par minuta ćutanja, žena je progovorila glasom mog pokojnog muža i rekla mi “Zašto mi nisi obukla nove pantalone kad sam odlazio, nego sad moj sin nosi te iste pantalone””, pričala je baka, a zatim je još i dodala kako se ona zapravo osećela nakon toga, te je zamalo pala u nesvest od straha. 

Preporučeno