Nakon što su se dogodili neredi u Banja Luci za koje je optužen Davor Dragičević, iz MUP-a RS-a su raspisali potjernicu za Davorom Dragičevićem.
Davor je u međuvremenu nestao i mnogi se pitaju gdje bi mogao biti.
Bloger Slobodan Vasković koji intenzivno prati priču Davida Dragičevičća i borbu njegovog oc Davora je istakao da niko ne zna gdje su policajci odveli Davora.

Szana Radanović, majka Davida Dragičevića je potvrdila da je Davor uhapšen, međutim iz MUP-a su istakli da Davor nije uhapšen.
Vasković je istakao da je Davor Dragičević posljednji put viđen kod Ferhadije gdje su ga opkolila dva kordona policije.

Prema nekim informacijama, Dragičević više nije u Bosni i Hercegovini a kako mu je sigurnost ugrožena postoje pretpostavke da će tražiti azil za neku od zemalja Evropske Unije.

Misterijske religije, svete misterije ili jednostavno misterije bile su religiozne škole grčko-rimskog sveta za koje je učešće bilo rezervisano za inicijate (mystai). Glavna karakteristika ove religije je tajnost povezana s detaljima inicijacije i rituala, koji se ne mogu otkriti strancima.

Najpoznatije misterije grčko-rimske antike bile su Eleusinijske misterije, koje su bile od velikog antičkog doba i bile su pre grčkog mračnog doba. Misteriozne škole su cvetale u kasnoj antici; Poznato je da je Julijan Apostat sredinom 4. veka bio iniciran u tri različite misteriozne škole – naročito mitreisti. Zbog tajne prirode škole i zbog toga što su misteriozne religije kasne antike progonile kršćanske rimske imperije iz 4. stoljeća, detalji tih religioznih praksi izvedeni su iz opisa, slika i međukulturnih studija. “Zbog ovog elementa tajnosti, mi smo loše informisani o verovanjima i praksama raznih misterioznih vera. Znamo da su imale opšte sličnosti jedna sa drugom.”

Preporučeno
Loading..