Životni cilj svake žene jeste da rodi svoje dijete i da osjeti tu majčinsku ljubav i sreću kada prvi put ugleda svoju bebu. Ali neki su očito imali druge planove za Eminu Mladenović koja je sa 17 godina ostala bez svega toga. Prije 28 godina Emina je rodila blizance, ali kako su joj tada rekli nijedno nije preživjelo, i od tada je izgubljen svaki trag o njima. Postoji samo jedan dokument koji se u to vrijeme držao u vatrogasnoj bolnici, i interventni protokol iz izvještaja govori da je Emina imala pobačaj i da je porod pošao po zlu, i da su obje bebe rođene mrtve.

28 godina poslije javljaju se prvi svjedoci koji kažu da su vidjeli kako medicinske sestre iznose obje bebe žive iz sobe. Emina nam je sada ispričala kako se sjeća svakog detalja, ko da se jučer desilo. Kaže da joj je porod počeo oko 12 sati sa nevjerovatnim bolovima i da se tačno u 3.39 prvo dijete porodila, što je i sama vidjela na satu sobi u kojoj je bila smještena. Beba je toliko glasno plakala da je medicinska sestra čula skroz sa kraja hodnika, te došla sa plahtom i makazama po dijete. Nakon što su odveli prvu bebu bolovi su nastavili i u 3.45 je porodila i drugu bebu.

Medicinska sestra je odnijela i drugu bebu, i po povratku objasnila da su obje bebe zdrave i žive, ali da se nalaze u inkubatoru zbog težine, jer je takav bio medicinski postupak. Međutim sutradan nije čula ni riječi o njima, sve što su joj rekli jeste da su obje bebe rođene mrtve. Emina danas ima još dvoje djece, ponovno je rodila blizance, i to je drži uvjerenu da su njeni blizanci od kada je imala 17 godina živi još uvijek.

Ne želi ometati njihov život ili unositi dramu u njega, samo želi da njena djeca znaju da imaju braću ili sestre.

Preporučeno
Loading..