Sad već davne 1980. godine TV Novosti su objavile intervju sa roditejima Đorđa Balaševića, Veronikom Elvirom Matildom Dolens i Jovanom Balaševićem.

Sada prenosimo taj intercju star 40 godina u cjelosti, tačno kako su nejgovi roditelji govorili o njemu:

– Znate, moj muž i ja najmanje znamo o tome na koji način nam je sin uspio! Mi smo bili navikli na njegovu vedrinu, na lakoću kojom on umije da se izrazi, ali nikada nismo razmišljali o tome da to nekome drugom, osim nama, on može biti tako blisko i drago. On i danas to što radi, radi vrlo lako. Nije nikakav fanatik – objašnjava Vera Balašević.

Njegov otac je nagovještaje sinovljeve popularnosti dobijao posredno Ili je dolazio na vikend u Novi Sad ili je supruga odlazila u Budimpeštu i tamo ga informisala.

– Znate, kad dođem u zemlju, moja prva preokupacija je da pročitam sve novine, da odgledam televizijski program, da upijem onaj krug informacija koji opkoljava jednu porodicu, tako da jedna pjesma manje ili više koju je Đorđe napisao nije za mene isto, što je i za njega.

– On je imao mnogo strasti u životu, a sve čime se bavi, bavio se uspješno, pa me njegov prodor u svijet estrade nije baš puno uzbuđivao.

Ali ga je telefon otkrio.

– Ta neprestana telefoniranja, ti pozivi sa raznih strana, to komuniciranje sa ljudima koji su do juče bili samo “gosti” u našoj kući samo posredstvom malog ekrana, ukazivali su da to više nije hobi našeg djeteta, nego da se radi o nečem ozbiljnom. Za Đorđa je to došlo neočekivano, on tu vrste iskustva nije imao, ali i mi smo zatečeni i zaista iznenađeni – iskreno kaže Jovan Balašević.

Preporučeno