Ukoliko posjedujete automobil i koristite ga na dnevnoj bazi, onda se logično svako malo susrećete sa točionicima goriva na benzinskim pumpama, pa je onda vrijeme da vas prosvijetlimo sa ovom jako zanimljivom pričom koja se nedavno dogodila. Vjerujemo da se veliki broj vozača susreo sa situacijom u kojoj kada natoče gorivo, potroše ga brže nego što su planirali, čak i kada svoj automobil nisu koristilu u tolikoj mjeri.

Odgovor za ovakvu abnormalnu pojavu krije se u jednoj od prevara, odnosno zloupotrebi i varanju određenih naftnih preduzeća, kao i na pumpama i radnicima koji rade na istim. Ove kompanije to rade na način što na svom brojaču pokazuju da je rezervoaz goriva veći nego što zaista jeste, te se na kraju ispostavi da u rezervoaru imate mnogo manje goriva nešto što ste prvobitno platili. Tako je jedan muškarac došao na benzinsku pumpu sa namjerom da u auto natoči goriva, izašao je iz automobila i čekao da se rezervoar napuni. Međutim u jednom je trenutku izvadio točionik iz rezervoara, i vidio je da iz njega ne teče gorivo, ali se brojčanik na aparatu i dalje vrtio kao da gorivo normalno teče kroz cijev u rezervoar automobila.

Ovo je vjerovatno jedna od brojnih prevara koja pojedina pumpe i njihovi radnici rade da bi naštetili svojim kupcima, a sve u cilju što većeg profita. Ovog puta, na svu sreću prevara je otkrivena, ali je pitanje koliko je još ljudi prevareno ovom ilegalnom radnjom. Ukoliko i vi primjetite nešto nelegalno na pumpa na kojim vi sipate gorivo, odmah prijavite nadlećnim organima.

Preporučeno