Papilomi se vrlo često nalaze na vratu, a mogu se pojaviti i ispod pazuha, nažlost, imaju tendenciju da rastu.

Zbog čega nastaju ti papilomi? Postoji način da se ove boljke riješite u kućnim uslovima, a sve što vam je potrebno je pelin. Papiloma je uobičajen naziv koji kombinuje sve dobroćudne tu morske formacije na koži čovjeka. Papilom se može javiti na sluzokoži nosa, bešike, paranazelnih sinusa i slično. Papilomi kao takvi ne izazivaju neke velike brige kod svojih vlasnika. Ukoliko rastu na vidljivim dijelovima tijela, to postaje ne samo medicinsko, nego i kozmetičko pitanje.

Kako i zbog čega dolazi do razvijanja papiloma?
Obično se papilomi javljaju na vratu čovjeka, a onda se premještaju do pazuha, zbog toga što je to bubrežna struktura. Papilomi najčešće rastu na ovaj navedeni način. Slijedeća faza je da se papilomi kreću prema štitnoj žlijezdi.

Oni koji se nalaze u području štitne žlijezde nose informacije da jek rvotok u ovom sektoru poremećen, i da postoji izražena patologija štittne žlijezde. Tada možete da izvršite jedan jednostavan test: nagnite glavu u stranu pa onda kažiprst stavite u sredini brazde vrata. Pritisnite ovo područje, ukoliko je volno to vam govori da je rad vaše štitne žlijezde poremećen.

Kako da se izliječe papilome na vratu?
Pelin djeluje itekako dobro protiv virusa papiloma, jer prije pojave antibiotika, ljudi su veliki broj bolesti liječili pelinom. Pelin se konzumira u suhom obliku, pravi se lijek ili čak koji se uzima oralno.

Pelin i ulje
Jedna kašika samljevenog sjemena pelina, pomiješa se sa jednom čašom biljnog ulja. Ovakav sastav se ostavi na tamnom mjestu dva dana. Ovo se pije po 2 do 3 puta dnevno prije obroka, u toku 1,5 mjeseci.

Preporučeno