Kćerka Sanela i sin Mihajlo su nakon saznanja da im je otac nastradao u saobraćajci odmah otišli na prvi let za Njemačku kako bi preuzeli tijelo nastradalog kralja narodne muzike.

Naime, pojavio se problem jer njih dvoje nisu mogli da vide očevo tijelo zbog toga što je istraga bila u toku, ali će se prema najnovijim saznanjima njegovo tijelo u Srbiju dopremiti u toku današnjeg dana ili najkasnije do sutra.
Naime, postoje dva načina pomoću kojih bi se tijelo moglo dopremitiu Srbiju a u cilju je da to bude najbrži i najefikasniji način.

Naime postojala je opcija da tijelo već danas dopremi kolima a da se pjevačevi kćerka i sin u Srbiju vrate avionom vrate tek sutra. Međutim, kako se radi ipak o dužoj varijanti vjerovatno će pjevačevo tijelo biti dopremljeno u Srbiju avionom i to redovnim letom.
Treba naglasiti da se radi o papirologiji koja je izuzetno komplikovana pa je pitanje samo da li će se sve dogoditi danas ili sutra. u Svakom slučaju avionska linija je najrealnija opcija za dopremanje pjevačevog tijela u Srbiju.

Inače, treba još jednom napomenuti da je pjevač nastradao nakon nastupa u njemačkom gradu Bilefeldu. Pjevač se zaputio na aerodrom ali ga j prilikom vožnje automobilom udario pijani Nijemac koji je doslovno smrskao automobil u kojem se pjevač nalazio.

Prema saznanjima, pokop pjevača bi se trebao održati za vikend, odnosno pred kraj sedmice.