Mediji u Njemačkoj otkrili su detalje teške saobraćajke u kojoj je nastradao najveći pjevač narodne muzike u Srbiji, Šaban Šaulić.
Naime, mediji u Njemačkoj pišu da je pijani Nijemac vozio automobil većom brzinom od 180 km/h u trenutku kada se zabio u stražnji dio vozila u kojem se nalazio pjevač Šaban Šaulić.


Naime, silina tog udarca je bila tolika da je prtljažnik vozila u kojem se pjevač nalazio pomjeren do zadnjeg sjedišta vozila.

Pored Šabana, treba napomenuti, preminuo je i njegov muzičar Mirsad Kerić.
Šabanov kum je bio u automobilu ali je on uspio da preživi i operisan je.

Naime, nesreća se dogodila na području Gitersloga koji se nalazi u okolini Bilefelda. U tom gradu je legenda narodnjaka održala svoj posljednji nastup.

Porodica je otišla kako bi preuzeli tijelo, međutim još uvijek nije jasno kada će se tijelo legendarnog pjevača  trasnportovati u Srbiju a pokušava da se pronađe najbrži i najefikasniji način kako bi se to izvelo. Pretpostavlja se da će se pjevač transportovati direktnom avionskom linijom jer je to najbrži način a spominje se i avion Vlade Srbije koji je Aleksandar Vučić odlučio da ustupi pjevačevoj porodici kako  bi se tijelo uspješno prevezlo u otadžbinu.

U narednim danima ćemo vidjeti šta će se deševati dalje.