U našim krajevima psihologija je još uvijek tabu tema, u smislu odlaska psihologu na razgovor, zbog toga što još uvijek misle da to automatski podrazumijeva da vama nije dobro i da se zapravo psihički bolesni, a to uopšte ne mora da znači.

Na Zapadu je sasvim normalno otići psihologu svaki put kad osjećate neku anksioznost ili stres, pa i paniku, bilo zbog posla ili zbog braka ,veze, odnosa sa ljudima, djecom ili bilo šta. Kod nas je to neka posljednja opcija, jer se u društvu obično osobe etiketiraju kao mentalno nestabilne pa dosta ljudi i tajno odlaze na razgovore i terapije.

Vaš zadatak je sada da na slijedeće dvije fotografije pronađete svaku grešku:

Morate znati da psihologija nije samo liječenje već i primjećivanje, ukazivanje na ono što vi ne vidite na sebi a drugi zapravo vide, procjena vas i vaših sposobnosti. Sve to se ne vrši samo razgovorom, već i određenim testovima, koji vama ponekad mogu izgledati jako čudno, pa možda čak i kao dječili ali ustvari otkrivaju mnogo o vama. Testovi sa zagonetkama bilo da su vizuelne ili pisane su otprilike i bazirani na psihološkim testovima i uz pomoć njih psiholog može procijeniti neke generalne stvari o vama.

Naravno, nije svaki test baš toliko ozbiljan, ali ipak može da vam pomogne da poboljšate svoje kognitivne mogućnosti zbog toga što se mozak najviše stimuliše kada mu zadate konkretan zadatak.

Što se tiče ovakvog tipa testova, jako je zanimljivo da ih se riješava, to je sigurno, ali tako možete da testirate kako svije vizuelne sposobnosti tako i svoje strpljenje, odnosno koliko dugo možete biti fokusirani na neki zadatak bez da se iznervirate ukoliko vam ne ide kako bi trebalo. Jeste li našli riješenje za ove dvije fotografije? Ukoliko niste, pogledajte ispod:

Preporučeno