Kada je riječ o domaćim pjevačima i muzičkoj sceni generalno, činjenica je da smo imali nekih jako kvalitetnih umjetnika kojima smo se mogli pohvaliti cijelom svijetu.

Tako naprimjer kada je riječ o Srbiji, iako već duži niz godina nemaju predstavnika za Euroviziju, ne može se ignorisati to da su u posljednjoj deceniji ili dvije imali neke zaista kvalitetne pjevače koji su u svakom slučaju bili ponos cijele nacije, pored kojih su drugi umjetnici pali u sjenu. Tako naprimjer kada se spomene pjesma „Molitva“ na Euroviziji, koju je inače izvela Marija Šerifović zajedno sa grupom pod imenom „Beauty Queens“ bila nešto do tog trenutka neviđeno.

Zbog vokalnih sposobnosti omiljene pjevačice, svi su ostajali bez daha, ali bez ikakve sumnje je da su i prateći vokali bili ono što je upotpunilo njen nastup. Vjerovatno se rijetko ko sjeća da je tada iza Marije Šerifović stojala jedna od naših danas popularnijih pjevačica, koju tad ne biste ni prepoznali vjerovatno.

Riječ o Ivani Selakov koja danas ima niz svojih hitova i dueta sa brojnim drugim poznatim kolegama, ali u to vrijeme njena karijera nije bila ni blizu onoga na što danas liči, niti je uživala popularnost kakvu danas uživa.

Jedino što je i dalje ima zajedničko s tom pjevačicom jeste talenat kojima može da zasjeni brojne svoje kolege, te činjenica da je uvijek bila spremna da radi na sebi i da ulaže u nove projekte, kako bi svojim fanovima pružila materijal u kojem će moći da uživaju i koji će da ih zainteresira na kraju.

Preporučeno
Loading..