Ponekad nismo ni svjesni toga koliko zapravo neredovna probava može da utječe na naše tijelo, te osim što može da izazove razne probleme u našem organizmu, isto tako utječe i na naše raspoloženje i na to koliko se produktivno osjećamo u toku dana. Ono što većini nije poznato jeste da osoba koja ima neku prosječnu tjelesnu težinu u svojim crijevima može zadržavati od 4.5 do 11 kilograma osušenih fekalija, dok je taj broj još veći kod onih koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu.

Upravo iz tog razloga bitno je da znate da postoje razni recepti koji vam mogu pomoći da izbacite sve nepotrebne materije iz svog tijela, a dobri saveznici u toj borbi su vam u svakom slučaju limun, jabuke, te đumbir. Naime, trebat će vam jedna šoljica svježe cijeđenog soka od jabuke, zatim dvije kašike cijeđenog limuna, jedna kašika đumbirovog soka, jedna mala kašika morske soli, te pola šoljice tople vode.

Na laganoj vatri u loncu zagrijte vodu, ali pazite na to na voda ne proključa, a onda nju ulijte u staklenu čašu u koju ćete da dodate morsku sol i da miješate sve dok se sve to ne otopi. Zatim u to dodajte i ostale sastojke, te to sve dobro promiješajte.

Najbolje bi bilo da prije nego što počnete sa konzumiranjem ovog napitka, da se ipak konsultujete sa svojim ljekarom, posebno ako inače imate osjetljiv probavni sistem, kako sebi ne biste na ovaj način napravili još veće probleme koji će vam izazvati. Da li vi imate neki svoj recept koji inače koristite u ove svrhe?

Preporučeno
Loading..