Da li vas je strah da sa godinama gubite konccentraciju, pa mozak kao i samo tijelo s godinama stari, ali mnogi naučnici vjeruju da ga je moguće održati mlađim, odnosno vitalnijim ukoliko ga treniramo.

Najbolji treninzi su razne zagonetke, bilo da se radi o pisanoj ili nekoj vizuelno stimulativnoj. Vjeruje se da postoji korelacija između aktivnog treniranja i razvoja mozga, bez obzira u kojoj starosnoj grupi da se nalazite. Čak postoje i plaćene stranice kojima je osnovni cilje da proizvode zanimljive načine za trening vaših moždanih vijuga što je veoma važno.

Sada slijedi niz raznolikih, ali ipak vizuelnih zagonetki, kako bi se mogli malo istrenirati.

1. Nađite kravu koja se razlikuje od svih ostalih

2. Opet tražimo tazliku ali ovaj put su u pitanju siluete ljudi.

3. Ponovo siluete, gdje se nalaze razlike?

4. Šta je ovdje drugačije?

Naravno, svi odgovori na ove zagonetke se nalaze ispod ovog teksta, ali nema potrebe da žurite. Ukoliko niste pronašli sve, nije ništa izgubljno, zbog toga, kao što rekosmo mozak je moguće trenirati ali je vrlo lako može zavarati i nekim drugim detaljima koji vam onda oduzmu pažnju od onog što ustvari tražite. Sada posmatrajte zadatke i radite na tome kako ih vidite, da li gledate generalnu sliku ili se fokusirate na svaki dio posebno.

Vjerujte nam da kada slijedeći put naletite na slične zagonetke, bilo da je to kod nas ili negdje onlajn bit ćete iznenađeni koliko ste zapravo napredovali.

Ukoliko ste se potrudili kako treba i mislite da znate tačne odgovore, pogledajte ih OVDJE.

Preporučeno