Sara Reljić je mlada pjevačica koja u posljednje vrijeme jako plijeni pažnju javnosti. Naime, mlada pjevačica je izuzetno atraktivna i posebno je pažnju na sebe skrenula nakon svoga učešća u rijaliti programu Zadruga. Ona je sada odlučila da počasti svoje fanove izazovnim fotografijama koje sve ostavljaju bez daha, Sara se naime obukla u kostim Djeda Mraza i sve je doslovno ostavila bez teksta svojim atraktivnim izgledom.

Deda Mraz, poznat i kao Sveti Nikola, Kris Kringle, Otac Božić, ili jednostavno Deda Mraz, legendarna je figura poreklom iz zapadne hrišćanske kulture za koju se kaže da donosi poklone domovima dobrog ponašanja (“dobro” ili “lepo”). deca na Badnje veče (24. decembar) i rano jutro Božića (25. decembar).

Moderni Deda Mraz izrastao je iz tradicija oko istorijskog Svetog Nikole (grčkog biskupa iz četvrtog veka i darivatelja Myre), britanske figure Oca Božića i holandske figure Sinterklaas (takođe zasnovane na Svetom Nikoli). Neki tvrde da je i Deda Mraz apsorbovao elemente nemačkog boga Wodana, koji je bio povezan sa paganskim događajem zime u Yulu i vodio divlji lov, sablasnu procesiju kroz nebo.

Deda Mraza je općenito prikazan kao sjajan, veseo, bijelo-bradat čovjek – ponekad s naočalama – u crvenom kaputu s bijelim krznenim ovratnikom i manžetama, crvenim hlačama s bijelim krznom, crvenom kapom s bijelim krznom i crnim kožnim remenom čizme koje nose torbu punu poklona za djecu. Ova slika je postala popularna u Sjedinjenim Državama i Kanadi u 19. stoljeću zbog značajnog utjecaja pjesme “Posjeta sv. Nikole” iz 1823. godine i karikaturista i političkog karikaturista Thomasa Nast. Ova slika je održavana i pojačana kroz pjesmu, radio, televiziju, dječje knjige, filmove i oglašavanje.

This slideshow requires JavaScript.

Preporučeno
Loading..