Ovih dana su se članovi žirija popularnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ vratili sa zasluženog odmora, te su spremni za 14. po redu sezonu ovog takmičenja koje iz sezone u sezonu obara sve rekorde gledanosti, a uvjereni smo da ništa drugačije neće biti ni ove godine. Izmjena koju je produkcija odlučila da uvede ove godine tiče se stručnog žirija. Naime, u svakoj emisiji će im se odsad pridružiti po jedan gostujući član koji će također da ima ulogu mentora.

Kako se već 21. septembra emituje prva po redu emisija iz 14. sezone, već je poznato koji će muzičar i pjevač prvi da sjedi sa dosad ustaljenim članovima žirija. Riječ je o Alenu Ademoviću, koji će imati prliku da bude ravnopravan član žirija u ovoj emisiji, te da odabere kandidata sa kojim želi da radi ove sezone, a možda upravo njegov kandidat postane nova Zvezda Granda i budućnost domaće muzičke scene.

Sve su oči bile uprte i u voditeljicu popularnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda, Sanju Kužet, koja je nakon zasluženog odmora koji je provela sa porodicom u Grčkoj i u Turskoj blistala na sceni, a većina se složila da je izgledala nikad ljepše i zgodnije.

Isto tako je i veliku pažnju privukla Jelena Karleuša koja se odlučila za mastilo plavu haljinu koja je bila napravljena od perja. Ovaj ekstravagantni outfit, baš kao što smo inače i navikli da Karleuša nosi, imao je na sebi pojas na kojem je pisalo „super girl“, a koji je isticao Karleušin struk kojim se inače jako ponosi.