Grand produkcija spada  u red najjačih muzičkih produkcija na Balkanu. Zapravo vjerovatno je riječ o najjačoj produkciji na Balkanu. Naime, Saša je sada otkrio neke detalje o kojima nikada nije govorio. Direktor Granda je otkrio u koju pjevačicu su najviše uložili.

O muzičkoj produkciji:

Producent zvuka ili muzički producent nadgleda i upravlja snimanjem zvuka i produkcijom benda ili izvođačke muzike, koja može da varira od snimanja jedne pesme do snimanja dugotrajnog konceptualnog albuma. Proizvođač ima mnogo, različitih uloga tokom procesa snimanja. Oni mogu prikupiti muzičke ideje za projekat, sarađivati ​​s umjetnicima kako bi odabrali naslovne pjesme ili originalne pjesme umjetnika / grupe, radili s umjetnicima i pomogli im da poboljšaju svoje pjesme, tekstove ili aranžmane.

Proizvođač može takođe:

Izaberite sesije muzičare za reprodukciju pratećih delova ritmičke sekcije ili solo
Koscenarista.
Prijedlozi za promjene aranžmana pjesama, i
Trener pevača i muzičara u studiju
Proizvođač obično nadgleda ceo proces od predprodukcije, do faza snimanja zvuka i miješanja, au nekim slučajevima i do faze audio masteringa. Proizvođač može izvršiti ove uloge same, ili pomoći u izboru inženjera, i dati prijedloge inženjeru. Producent može platiti i sesijske muzičare i inženjere i osigurati da se cijeli projekt završi u okviru budžeta izdavačke kuće.

Producent muzike ili muzički producent ima veoma široku ulogu u nadgledanju i upravljanju snimanjem i produkcijom benda ili muzike izvođača. Producent ima mnoge uloge koje mogu uključivati, ali nisu ograničene na, prikupljanje ideja za projekt, skladanje glazbe za projekt, odabir pjesama ili sesijskih glazbenika, predlaganje promjena aranžmana pjesama, treniranje umjetnika i glazbenika u studiju, kontroliše sesije snimanja i nadgleda ceo proces kroz audio miksovanje (snimljena muzika) i, u nekim slučajevima, na fazu audio masteringa. Proizvođači često preuzimaju i širu preduzetničku ulogu, sa odgovornostima za budžet, rasporede, ugovore i pregovore. U 2010. godini, industrija snimanja ima dvije vrste proizvođača s različitim ulogama: izvršni producent i glazbeni producent.

Preporučeno
Loading..