Legendarni pjevač Šaban Šaulić kao da je predosjetio da mu se bliži kraj pa je tri mjeseca prije kobne nesreće donio odluku da sastavi testament i oporuku o svojoj imovini.

On je naime odlučio da svu svoju imovinu koja je bila vrijedna nekoliko miliona eura ostavi djeci, unucima i supruzi.
Naime, pjevač je svoju opruku izdiktirao porodičnom advokatu koji je sastavio testament.

Kako smo uspjeli saznati pjevač je posljednjih nekoliko mjeseci bio vidno uznemiren te se činilo kao da je predosjetio svoj kraj.Navodno se jednoga jutra probudio i odlučio pozvati porodičnog advokata . Pjevač se već neko vrijeme nije osjećao dobro te je zbog toga želio da sastavi testament. Supruga Goca mu je rekla da pretjeruje te da za oporuku ima vremena ali pjevač je bio istrajan te je na kraju ipak uspio da ostavi testament.

Izvor je istakao da je testament sačinjen u porodičnoj kući.

Izvor je istakao da da svojoj supruzi ostavlja vilu koja vrijedi milion eura u kojoj ona ima doživotno pravo da uživa dok nakon nje sve ostaje njegovoj djeci i unucima.
Osim toga Šaban je posjedovao kuću i u Krčedinu te ju je ostavio svojim unucima dok je još tri stana koja je imao u Beogradu ostavio svojoj djeci Mihajlu, Ildi i Saneli.

Šaban je striktno naveo u testamentu da njegova vila na Dedinju ne mogu biti prodati kao i pomenuta kuća u Krčedinu dok je istaka da stanovi mogu da se prodaju.

Pored svega toga, Šaban je ostavio i ogromnu svotu novca na računima a prema neprovjerenim izvorima riječ je o oko pola miliona eura koje je ostavi svojoj supruzi Gordani Šaulić.