Veliki broj država na svijetu je uvelo posebne mjere zaštite kada je pandemija korona virusa u pitanju, uključujući izolaciju, smanjeno kretanja, pa sve do potpune zabrane kretanja odnosno uvođenje policijskog sata. Prema tome, najviše je posla palo na breme policajaca, koji osim svojih redovnih obaveza sa nasiljem, kriminalom i sličnim stvarima, sada moraju da brinu još i o prestupnicima koji odbijaju da se pridržavaju uvedenih mjera.

Iako policajcima nije lako, mnogi od njih pokušavaju na najbolji mogući način da rade svoj posao za vrijeme pandemije korona virusa, a pri tome se trude i da sačuvaju svoju ljudskost. Poznato je da je najveće svjetsko žarište za sada u Americi, gdje svakoga dana sve veći i veći broj ljudi biva zaraženo, naročitu u New Yorku, ali je veoma kritično i u drugim dijelovima Amerike. Međutim, svakodnevno možemo da vidimo predivne snimke koje dolaze upravo iz Amerike. Tamo je jedan policajac iz Hjustona po imenu Lari Satervajt pomogao da se spoje izgubljeni pačići sa njihovim majkama, koja je bila u obližnjem potoku.

Lari je patrolirao po Memorijalnom parku u hjustonu, koji je zbog trenutne situacija sa korona virusom, u potpunosti prazan. U svojoj ophodnji, ovaj policajac je omogućio pratnju za pačiće koji su se izgubili, i koji su pokušavali da pronađu svoju majku. Ovaj snimak je za jako kratko vrijeme postao viralan i sakupio jako veliki proj pregleda. Korisnici interneta su u komentarima pohvalili učinkovitost ovog policajca, tako da je ovo postala još jedna lijepa priča u vrijeme kada nam takvih priča sve više fali.

Preporučeno