Ovih dana se cijeli svijet sa tugom prisjeća genocida koji se dogodio u Srebrenici 1995. godine, ali ipak, i poslije 24 godine, postoje osobe koje javno negiraju da se ikad dogodio genocid, a lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj spada u tu grupu, pa je tako u jutarnjem programu RTV Pink, kada je gostovao kod Dee i Sarape po običaju napravio pravi haos, te je na samu godišnjicu zločina ponovio svoj stav da se u Srebrenici nije dogodilo ništa slično genocidu.

Šešelj je medijima odavno poznat po tome što itekako voli da u javnosti iznosi kontroverzne izjave, ali svejedno, poslije ovih njegovih riječi, svejedno je u studiju Pinka nastao pravi muk, kako niko nije mogao da na pravi način reaguje na ovakve njegove riječi, te iako se samo ovakvo nešto i moglo očekivati od osobe kao što je on, opet je sve uhvatio nespremne, a posebno voditelje programa.

U nastavku vam donosimo video prilog njegovog gostovanja, pa možete da i sami čujete o kojim temama je to Šešelj razgovarao sa voditeljima, te kako su došli do teme o Srebrenici, a šta je još imao da kaže lider Srpske radikalne stranke.

Kako god, bilo je sasvim očekivano da će njegovo gostovanje kasnije da privuče veliku pažnju i na svim društvenim mrežama, pa su tako mnogi iz regiona komentarisali ovakav nastup jednog lidera u Srbiji. Rado bismo čuli i vaše mišljenje o ovoj aktuelnoj temi, pa tako ne oklijevajte da ga podijelite s nama u komentarima ispod našeg današnjeg članka!

Preporučeno
Loading..