Često na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo neke priče koje izazovu burne emocije u nama, a bez ikakve sumnje je da su najdirljivije one koje uključuju djecu i njihove roditelje. Ipak, u našem današnjem članku vam donosimo jednu koja će vas sigurno rastužiti, ali vam može poslužiti i kao lekcija da znate da cijenite svaki trenutak koji možete da provedete sa svojim roditeljima, ali i sa svojom djecom.

Svi oni koji su imali malu djecu u kući, znaju da ona znaju da budu itekako nestašna i da stalno traže nove zanimacije i nestašluke. Ponekad se roditelji naljute na njih, a tako je uradila i jedna majka, kada je zatekla na tepihu plave mrlje, a nije znala kako ih je on napravio. U tom trenutku je odnijela sina u kupatilo kako bi ga oprala, a dok se ona vratila, mrlje su se osušile na tepihu i zauvijek su tu ostale.

Prošlo je 14 godina otkako je njen sin napustio ovaj svijet, a kada je jednom prilikom naišla na taj stari tepih, krenule su joj suze radnosnice, koje su i nju itekako iznenadile. Danas joj je upravo to sjećanje jedna od najljepših uspomena, kako joj nije ostalo puno asocijacija na njenog sina koji je prerano otišao sa ovog svijeta.

Željela je ovom prilikom da sve ljude podsjeti na zahvalnost i da cijene svaki trenutak koji provedu sa svojim najmilijim kada nikad ne možete biti sigurni koliko vremena još imate, te kada će biti vaš posljednji put koji ćete provesti s njima.

Preporučeno
Loading..