Svi se dobro sjećamo nježne, voljene i prelijepe Kristal Karington iz kultne serije Dinasija koju je tumačila plavokosa glumica Linda Evans.

Ova serija je ovoj dami donijela ogromnu slavu, ali i pet nominacija, kao i jedan osvojen Zlatni globus.

Linda je zbog ove uloge postala jedna od najvećih ikona pop kulture osamdesetih, i to zajedno sa kolegicom Džoan Kolin, a i dan danas, skoro četiri decenije od početka snimanja same serije, niko ne zaboravlja dobru i vjernu Kristal.

Evanskova je tada važila za jednu od najljepših i najpoželjnijih žena na svijetu, sa ledenoplavim očima, platinasto plavom kosom kao i raskošnim stilom, a zanimljivo je da su je ovi epiteti pratili i godinama kasnije, kada je već ostarila.

Ona se poslije serije Dinastija praktično povukla iz glume, a snimila je tek par malih i nezapaženih uloga. Upravo zbog toga se rijetko pojavljuje u javnosti, a u ovim prilikama je uvijek izgledala odlično.

Mediji su obično govorili da je ova glumica lijepo ostarila te da i u poznim godinama plijeni pažnju, međutim, 2017. godine sve se promijenilo kada je u javnost iscurio snimak njenog hapšenja.

Linka koja je godinama imala probleme sa zavisnošću od lijekova protiv bolova, uhapšena je 2014. godine zbog prebrze vožnje i to pod dejstvom opijata, kada je na zadnjem sjedišu njenog džipa pronađena gomila nekakvih pilula.

Ali za sve postoji objašnjenje. Dakle, glumica je godinama patila od neopisivih bolova u leđima, koji su bili toliko da je na momente pomišljala da oduzme sebi život. Ovo ju je natjeralo na neumjereno upotrebu svih tih medicinskih sredstava.

Preporučeno