45. godišnja pjevačica iz Novog Pazara, Elma Sinanović, već dugi niz godina se ne eksponira u medijima.

Elma se povukla sa medijske scene, ali je na njoj svojim pjesmama ostavila veliki trag. Njene hitove kao što su Čarobno čarobno, Gradske priče, Nije vjetar nije kiša, Ah tugo, publika i dan danas pjeva uglas na svadbama i veseljima. Svoju karijeru je Elma započela davne 1993. godine, kada je pobijedila na takmičenju pjevača amatera. Ubrzo poslije toga 1994. godine u saradnji sa Slobodanom Bobom Nikolićem izbacuje prvi album pod nazivom Elma.

Poslije prvog album, Elma se udaje za novopazarskog biznismena Smaila Sinanovića, sa kojim je 1997. godine dobila kćerku Huliju.

Do današnjeg dana ona je objavila osam albuma, a posljednji Nešto lično ugledao je svjetlost dana 2018. godine i naišao na veliki broj pozitivnih kritika.

Isto tako, osim dugogodišnje saradnje sa Marinom Tucaković, Elma je snimila duet sa svojim kolegama iz grupe In Vivo pod nazivom Divlji snovi.

Ono što ovu pjevačicu kvalitetnog glasa razlikuje od većine njenih kolega je to da nikada nije bila u centru estradnog skandala, uvijek je znala gdje joj je mjesto, nikada nije pravila nikakve gluposti kojim bi mogla privući pažnju. Sve što je ostvarila u životu, ostvarila je svojim trudom i radom, samo na taj način je došla do velike slave, koju bi vjerovatno i dan danas imala.

Veliki broj pratilaca na njenim društvenim mrežama komentarišu kako izgleda bolje nego ikada.

Preporučeno