Nekadašnji predjednik Srbije i SR Jugoslavije, Sobofan Milošević, prema pisanju medija je bio ludo zaljubljen u jednu našu popularnu glumicu, sa kojoj je navodno proveo vikedn u vili u blizini Smedereva.

Zahvaljujući toj ženi, raskrinkana je zavjera čiji je cilj bio rušenje njegovog režima a kako se saznaje iz službene bilješke obavještajnih službi, istim povodom zaplijenjena su i dva miliona njemačkih maraka koje su bile planirane za sprovođenje ove operacije.

Prema izvještaju, Milošević je bio zaluđen za našom S.S glumicom koja je glumila u par poznatih filmskih ostvarenja i velikom broju televizijskih serija. Prema spekulacijama, ona ga je svojom pojavom i ponašanjem izuzetno podsjećala na njegovu suprugu Miru Marković iz mlađih dana, a za njihovo poznanstvo bio je odgovoran Miloševićev kasniji ljuti protivnik a to je Ivan Stambolić.

“Stambolića su već uveliko pratile mnogobrojne afere sa poznatim damama sa estrade, pa je svom nekadašnjem miljeniku vrlo rado izašao u susret i dogovorio mu kontakt sa tom glumicom. Mislim da se radi o kraju 1986. godine ili čak početku 1987. godine”, kaže nekadašnji pripadnik tadašnje tajne službe.

Za susret njih dvoje znalo je samo par ljudi koji su bliski Miloševiću, ali, kasnije je tajnoj službi povjereno da prati grupu čiji je organizator tada bio sekretar za odbranu admiral Branko Mamula i njegov šef potpukovnik M.D.

Slobodanu Miloševiću je navodno za planiranu zavjeru kazala upravo S.S s obzirom da je tada bila u vezi sa Mamulinim šefom kabineta.

Preporučeno