Svako od nas je bar jednom u životu doživio da naš stari dobri usisivač radi kao nov, ali čim počnete sa usisavanjem osjeti se neprijatan miris iz njega.

Ukoliko se i vama dešava ovako nešto, riješenje možete pronaći u ovom članku i to vrlo jednostavno. Dakle, potreban vam je samo jedan proizvod kojeg zasigurno već imate u svojoj kući, a to je prašak za pranje veša, a ono što trebate uraditi jeste da usisate jednu do dvije kašike prašna. Kada to uradite, kod sljedećeg usisavanja neće biti nikakvog neprijatnog mirisa, već će se osjećati kao da ste tek opravi veš.

Pored ovog, postoji još jedno jednostavno riješenje a to je da nakapate par kapi eteričnog ulja u vrećicu za prašinu, a ukoliko to želite možete usisati i par kličića.

Evo i nekoliko razloga zbog kojih vam usisivač smrdi:
– obično se vremenom u usisivaču, odnosno svoj toj prljavšitni nastane grinje, bakterije i slično tome. Ovi mikroorganizmi mogu biti uzrok nastanka neugodnih mirisa iz vaših usisivača,
– ukoliko koristite usisivač s filterom za grinje, taj filter može da se napuni prašinom i onda ne može dobro da filtrira i počne da smrdi,
– ukoliko ste usisali nešto mokro, gljivice mogu nastati i učiniti da vam usisvač smrdi.
– isto tako, pokvaren motor usisivača može da bude uzrok neprijatnog mirisa.

Ukoliko i vaš usisvač ima neprijatan miris, pokušajte jedan od ovih savjeta, a i provjerite dijelove u kojima se možda nakupila prašina koja vam stvara smrad, a i može dokrajčiti vaš usisvač ukoliko ga ne perete i ne održavate na pravilan način.

Preporučeno