Prolaskom toplijeg vremena svjesni smo da će od sada biti mnogo manje insekata napoilju koji nam vrlo često mogu zadavati velike glavobolje tokom ljeta ali isto tako i velike probleme ukoliko nas neki od njih ugrize ili ubode.

Međutim, mislimo da ih nema, ali smo se u tome prevarili.

Naime kako dolazi do promjene vremena i dolazi hladnije vrijeme oni su u potrazi za nekim mjestom koje će im poslužiti kao sigurno mjesto da prežive zimu.

Vjerovatno ste već primjetili, ali u posljednje vrijeme se dešava prava najezda insekata u vaš dom jer je to njima jedno od sigurnih mjesta za zimu.
Jedni od njih su i smrdibube.

Istina, vjerujemo da postoji još veliki broj insekata koje ne izgledaju lijepo, a među njima je i ona.

Ukoliko u ovom periodu budete držali svoja rvata ili prozore otvorenim postoji velika vjerovatnoća da će pronaći svoj spas u vašem domu.
Kada dođe u vaš dom postoji velika mogućnost da ona počne da ispušta svoj feromon kojim ona poziva ostale insekte da joj se pridruže..

One nisu toliko opasne po ljude, ali njihov miris itekako može da bude neprijatan. Pored toga on može da izazove određene reakcije kao što su konjuktivitis i tako dalje.

U ovom članku donosimo jedan koristan savjet kao da je lako otjerate iz svog doma.
Za ovo vam je potrebno samo da imate jednu bocu sa raspršivačem, dvije šolje vode i četiri kašikice nasjeckanog bijelog luka.

One su poznate da ne podnose miris bijelog luka i samo je potrebno da pošpricate mjesto kuda po vašem mišljenju one dolaze u vaš dom.

Nadamo se da smo vam koliko toliko pomogli u riješavanu ovog problema.
Pišite nam vaš rezultate.

Preporučeno