Ne postoji domćica koja u svom životu nije čula za sodu bikarbonu i koja ne zna barem jednu njenu korisnu primjenu. Ovaj jeftini proizvod ima toliko dobrih karakteristika da naprosto ne znamo od kojeg da počnemo. Soda bikarbona pored toga što je jako korisna u domaćinstvu može isto tako da bude ljekovito sredstvo za održavanje kože. U današnjem članku ćemo vam spomenuti samo nekoliko manje poznatih načina kako je možete koristiti. Jedan od primjera sode bikarbone za koju se malo zna, jeste da ona ima sposobnost da zamijeni dezodorans, koji u svom sastavu ima štetne hemikalije.

Svce što treba da uradite jeste da pomiješate sodu sa nekoliko kapi esencijalnog ulja čiji vam se miris dopada, a onda je rastvorite u vodi i nastpite u bočicu sa raspršivačem. Ukoliko vas muči Žgaravica, uzmite pola male kašikice sode, i razmutite je u pola čaše vode te popijte. Ubrzo ćete početi podrigivati, a vaš će želudac ponovo biti aktivan. Ukoliko imate višak kože koja se peruta a koju nikako ne možete ukloniti sa lica, mitisere ili neke fleke, sodu bikarbonu možete pomiješati sa malo eteričnog ulja, te onda utrljajte u lice a zatim isperite. Koža će vam tada biti glatka i čista.

Kako biste pospješili rast svoje kose, u plastičnu flašu pomiješajte sodu i vodu u omjeru 1:3 i ovu smjesu nanesti na kosu čitavom dužinom. Ostavite da djeluje 3 minute, a zatim isperite kosu. Što se tiče lošeg zadaha, stavite pola kašikice sode bikarbone u u malo vode, i nakon pranja zuba isperite usnu šupljinu ovom smjesom, kao biste uklonili loš zadah.

Preporučeno