Glasnik bogova, Merkur kreće retrogradno 30. januara a vraća se u direktan hod 21. februara 2021. godine.

Veliki broj osoba su već upoznate sa retrogradnim Merkurom zbog toga što kod pojedinaca napravi pravu pometnju i haos dok druge osobe dobiju ponovnu šansu da isprave određene greške ili dopune nedostatke. Generalno gledano, sve to zavisi kroz koji znak je retrogradan i koje planete aspektuje.

Ova tri znaka će biti na najtežem testu:

BIK
Ogromne pometnje se mogu dešavati na polju karijere u smislu kašnjenja, prouštenih rokova, dogovora, komunikacije sa nadređenima i autoritetima. Ne preporučuje se da donosite nagle odluke i prekidate u poslu i saradnji već dobro razmislite o svojim projektime i idejama, i dodajte sve što nedostaje. Budite oprezni zbog toga što svaki uloženi trud se ispalti. Vrijeme je da povratite svoje samopouzdanje.

LAV
Kod vas je bio pun Mjesec koji je pokrenuo emocije pa sad retrogradni Merkur može da nastavi turbulencije i rasprave u ljubavi. Moguće da problemi iz prošlosti postanu jedna aktivna tema. Kontrolišite svoje negativne emocije i pokušajte da uspostavite kompromis. Najbolje je da slušate partnera dok priča i razriješite problem i nesuglasice u toku razgovora, ništa ne odlažite za kasnije.

STRIJELAC
Vi trebate da strogo vodite računa kada pričate i šta to pričate. Neka komunikacija može emotivno da utiče na vas. Vapa nepromišljenost i brzopletost je vaš najveći neprijatelj. Greške i konflikti u komunikaciji su sada naglašeni pa dobro razmislite prije nego što izgovorite. Treba da se primirite i opustite pa će komunikacija biti puno bolja.

Preporučeno