U narednih par dana, u Bosni i Hercegovini neće biti nekih velikih promjena vremena.

Ali, prvog dana vikenda, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su najavili sniježne padavine. U četvrtak u Bosni i Hercegovini će biti sunčano. Lokalno po kotlinama u Bosni biti će magle. Vjear slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0 stepeni, na jugu zemlje do sedam stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura zraka će biti između 14 i dvadeset stepeni.

U petak u Bosni i Hercegovini postepeno je naoblačenje prije podne, dok će u drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju od večernjih sati i u toku noći na subotu. Glavnina padavina će biti u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera, u večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i jedan stepen, a na jugu zemlje sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka biti će između 11 i 17 stepeni.

U subotu pretežno oblačno i to veći dio dana. Širom Bodne prije podne se očekuje snijeg i susnježica, s tim što u nizinama može da pada i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti i malo kiše.

Nešto više oadavina se očekuje na sjeveru HErcegovine. Razvedravanje u večernjim satima će biti. Vjetar umjerene jačine sjevernog ali i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus 2 i 2 na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni, tako je saopšteno.

Preporučeno