Jedan od najpoznatijih tenisera na cijelom svijetu je ujedno i najbolji sportaš kojeg Srbija danas ima. Naravno, riječ je o Novaku Đokoviću koji je poznat svima bez obzira na to da li su ljubitelji tenisa ili baš i ne. Zajedno sa Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom, Đoković je u utrci za najboljem tenisera već godinama unazad, a svi se pitaju ko će nakraju imati najviše osvojenih grend slem titula, kada se na kraju podvuče crta.

U nekoliko navrata je Đoković govorio o tome koliko mu je zapravo bitna njegova porodica, te je čak izjavio da nikad ne bi žrtvovao svoje zdravlje i porodicu samo radi nekih rezultata i rekorda. Naravno, ponosan je na sebe i na sve što je uspio da postigne, ali ipak nikad nije razmišljao na taj način da su njegova postignuća važnija od svega ostaloga.

Naime, ono čega se Novak najviše boji jeste da će zarad svoje karijere propustiti neke od najbitnijih trenutaka kada je u pitanju njegova porodica, koja mu je uvijek i apsolutno na prvom mjestu. Najveći strah mu je da će se jednog dana osvrnuti i shvatiti da nije bio tu za svoju djecu u najbitnijim trenucima u njihovom životu.

Kako god, tenis je ono u čemu zaista uživa, te u svakom slučaju i kada se povuče, planira da otvori akademiju u Srbiji gdje će moći da radi sa mlađim generacijama i da ostane dio svijeta sporta, što se i nama čini kao odlična ideja da uradi nešto korisno i za sebe, ali i za buduće naraštaje.

Preporučeno
Loading..