Sigurno je da svima dođe kraj, prije ili kasnije, to su neke stvari na koje smo već i navikli, ali ipak ne možemo na to biti ravnodušni, ni kada ode neko naš, ali ni kada čujemo da je preminuo neki pjevač čije smo pjesme voljeli slušati, ili neki glumac kojeg smo voljeli gledati u raznim filmskim ostvarenjima.

Sa nekim stvarima se jednostavno moramo pomiriti, ali ono što je sigurno jeste da nije lako. U posljednjih godinu dana izgubili smo toliko puno poznatih pjevača, a estrada kaže kako je ovo za njih bila definitivno najteža godina, zbog toga što pored gubitka posla, izgubili su i par dragih kolega ali i jako bliskih prijatelja.

Posljednja smrt poznate ličnosti koja nas je mnogo rastužila bila je smrt Džeja Ramadanovskog, velikog zabavljača i prije svega pjevača, koji je ostavio duboki trag na balkanskoj sceni narodne muzike. To je bila, nažalost, samo još jedna u nizu smrti poznatih, a sada se tužne situacije opet ponavljaju, pa se čini da 2021. godina neće biti ništa bolja od prethodne. Ovog puta je stigla vijest da je preminuo Risto Riki Lugonjić, koji na prvu možda i nije najpoznatije ime estrade, sve dok ne čujete njegove pjesme i ne prisjetite se tih hitova.

Sada je Rikijev sin krenuo očevim stopama, a poslije očeve smrti samo je još ustrajniji u tome da postigne još veću popularnost i da bude baš kao svoj otac. Mediji su pokušali kontaktirati Rikijevu suprugu, ali ona nikako nije mogla pričati, zbog toga što je slomljena zbog svega.

Preporučeno