Čudne stvari se dešavaju širom svijeta, obično ono što je ljudima čudno se može pripisati prirodnim pojavama.

Neke stvari se opet mogu pripisati ljudima, bilo sa zlim ili šaljivim namjerama. Bilo kako bilo kada god se desi nešto čudno, najviše je strah među ljudima, rijetki su oni koji ovo smatraju smiješnim. U petak navečer se dogodilo nešto veoma čudno na putu kod mačvanskih sela. Kada su se mještani zaputili autobusom na posao u treću smjenu zatekla ih je jedna sablasna scena.

Na putu kojim su se mještani kretali je postavljena zapaljena svijeća, i to na samu sredinu na bijeloj liniji. Pokraj ceste su bila dva bijela čaršafa, a da stvar bude još čudnija postavljeni su ni manje ni više nego u obliku krsta.

Kada je autobus naišao na ovakav prizor vozač je zaustavio vozilo, a kako jedan mještanin priča, onda kada je autobus stao žene su počele da vrište, a jedan od putnika je glavom bez obzira pobjegao u šumu koliki ga je strah obuzeo. Policija je obaviještena o ovom slučaju, a kako to inače biva sada u okolini gdje se desila sablasna vožnja svi imaju nekakvo objašnjenje o značenju onog što se desilo.

Neki su u strahu dok nekim ovo izgleda kao obična šala. Jedno je sigurno, ovako misteriozna priča je zaintrigirala cijelu Srbiju pa se vijest pročula. Jedan stariji gospodin iz Drenovca je izjavio kako mu se javio drugar iz Zaječara. Zanimalo ga da li je poznato šta je u pitanju i da li je ovo možda uradila neka sekta.

Preporučeno