On se ovog puta pojavio na naslovnoj strani sa roditeljima i to princezom Danicom Karađorđević i princom Filipom Karađorđevićem te je izazvao oduševljenje koje bi moglo da najavi da je istaknuta porodica dobila novu zvijezdu.

“Nerealno je lijepo ovaj mini- Karađorđević”, glasi komentar na Tviteru na koji su se nadovezale ostale reakcije: “Lijep je kao lutka” i “Pravi mali princ”. Maleni Stefan Karađorđević pojavio se u brojnim objavama na ovoj mreži u kojima se ističe da je apsolutno predivan dječak.

Samo rođenje Stefana Karađorđevića koje se desilo u februaru 2018. godine bilo je jako medijski ispraćeno. U trenutku kada se rodio princ, glasilo se 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu, zvona u manastiru Žoča u blizini Kraljeva i Zvona crkve Svetog Đorđa koja se nalazi na Oplencu.

Stefan je prvo muško dijete Kraljevske porodice u Srbiji poslije 90 godina od rođenja princa Tomislava, koji je bio brat nekadašnjeg kralja Petra Drugog. Njegovo krštenje pratila je posebna ceremonija u decembru 2018. godine i to u crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u kraljevskom kompleksu na Dedinju.

Princ je na svom krštenju bio u odijelu koje je nosio kralj Petar Drugi na dan svog kršenja davne 1923.godine u Beogradu kada ga je krstio britanski kralj Džordž Peti. Kršteni kumovi princa Stefana Karađorđevića su princ Aleksandar (koji je brat blizanac princa Filipa), Petra Lazarević i Dušan Antunović, koji je dugogodišnji porodični prijatelji prinčevskog para.

Prijestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević koji je oženjen princezom Katarinom, sina Filipa dobio je sa bivšom suprugom Marijom da Glorijom od Orleana i Braganse sa kojom ima i sinove Pera i Aleksandra III. Danica Karađorđević je kćerka ponatog slikara Milana Cileta Marinkovića i Bebe Marinković.

Preporučeno