Najbolji teniser svijeta i srpski sportista svih vremena danas puni 33 godine. A u namjeri da Novaku Đokoviću čestitamo rođendan, zamislili smo se šta bi se to pored svakodnevnih želja, moglo poželjeti nekom poput istinskog šampiona. Pa neka to bude ovako, želimo mu da se igra tenisa i da nastavi da se da se igra sa svojim rivalima, još dugo vremena. Želimo mu da se svako jutro probudi bez ikakvih problema i bolova.

Želimo mu da pronađe svoj mir i zadovoljstvo u svemu što radi. I kao šlag na kraju, da ugasi sve 33 svjećice odjednom i da uspije u ostvarenju svojih želja. Trnoviti put jednog šampiona i najvećeg sportiste u regionu, počeo je 22. maja 1987. godine u Beogradu, lada su njegova majka Dijana i otac Srđan dobili svoje prvo dijete. Nakon 4 godine počeo je da trenra tenis i bez mnogo uvijanja, rekao je da je tu kako bi s vremenom postao prvi reket svijeta. Njegov prvi stepenik u karijeri bio je onaj prvi trening sa čuvenom Jelenom Genčić na Kopaoniku.

Dok je gledao u svog idola Pita Samprasa, Novak je rastao u legendu svjetskog kalibra. Do svog 33. rođendana, slobodno može da se pohvali sa 17 grend slem titula. Čak 79 puta je osvajao Masters serije, a jedan od najdražih trofeja mu je onaj iz 2010. godine, kada je sa svojim kolegama iz reprezentacije osvojio Dejvis kup i na taj način doveo Srbiju na sami vrh svijeta. Ne sumnjamo da će toga biti još. Svi navijamo za Novaka, da osvojio još koji pehar.

Preporučeno