2020. godinu ćemo pamtiti većinom po ružnim stvarima koje su nas pratile sve do posljednjeg dana u ovoj godini.

Svi se nadaju da će 2021. godina donijet puno bolje i ljepše stvari od svih onih što su se dešavale prethodne godine.

Nažalost i u 2021. godini stiže nam jedna jako tužna vijest. Naime, četiri nogometaša i predsjednik brazilskog četveroligaša Palmasa su poginula u padu aviona.

Bili su na za kup utakmicu, a mali avion kojim su putovali se strušio odmah poslije polijetanja. Zajedno s njima poginuo je i pilot čiji identitet još uvijek nije poznat.

Najstariji igrač koji je poginuo imao je 28 godina, dvojica su imala 23, dok je jedan imao 27 godina. Predsjednik je bio mladi 32. godišnji poslovni čovjek. U nesreći su poginula sve četiri fudbalera: Guiljerme Noe, Lukas Praksedes, Markus Molinari i Ranule.

Klub je potvrdio ovu tužnu vijest i na društvenim mrežama, a saučešća stižu iz cijelog Brazila. Poginuli su trebali igrati protiv Vila Nove, ali iz tog kluba su izrazili spremnost za odgodu ove utakmice. Već je ovo druga slična nesreća u kratkom periodu koja je potresla brazilski fudbal. Prije nešto više od četiri godine u padu aviona je poginula skoro cijela momčad Chapecoenesa.

Ova vijest je pogodila cijeli svijet, a pogotovo svijet nogometa. Veliki broj fudbalera se sada opraštaju od svojih prijatelja, osim njih i porodice poginuli fudbalera, ali i veliki broj prijatelja koji još uvijek ne mogu da vjeruju da ih je pogodila ovakva nesreća. Klub trenutno neće igrati niti jednu utakmicu, dok se cijeli slučaj ne razriješi.

Preporučeno