Svima je jako dobro poznata izreka “Oči su ogledalo duše”, ali ako želite nešto da saznate više o čovjeku, njegovom karakteru i osobinama, morate da pogeldate u njegova stopala, osnosno nožne prste. Naime, čitanje ličnosti iz stopala je praksa koja se u Indiji i Kini koristi već više hiljada godina, a korijene vuče iz vjerovanja da su naša stopala ogledalo ostatka duše i tijela.

Prvi primjer: Pozakuje da se radi o kreativnoj lčičnost. Osobe sa ovakvim oblikom prstiju su vrlo pametne i uvijek nađu neko kreativno rješenje za bilo koju vrstu problema. Međutim, ponekad znaju da započeta djela ostave na pola puta, a sve to proističe iz nesigurnosti u sebe.

Drugi primjer: Osobe koje imaju ovakav oblik prstiju su energični i imaju stvaralački potencijal. Uvijek mogu da stanu iza onog u šta vjeruju.

Reći primjer: Ovakav oblik prstiju obično pokazuje da se radi o lideru. Glavni cilj obih ljudi je uspjeh u karijeri. I samo jedna stvar može da ga omete u tom putu, a to je nevjerovatni perfekcionizam. I još jedan interesantan podatak: neke indijske legende kažu da majke nisu dozvoljavale sinovima da se žene ženama kod kojih je drugi prst na nogama bio duži od ostalih.

Četvrti primjer: Za ovakve ljude najveća vrijednost je porodica je naveća vrijednost porodica i bliski prijatelji. Oni koji imaju iovaj oblik prstiju odlikuje sposobnost da slušaju druge i skoro se poistovjete sa sagovornikom. Ponekad sve primaju k srcu, tako da im ova empatija nekada ide na štetu.

Peti primjer: Ovaj oblik pokazje na ambiciju, ali ne i želje za preuzimanje odgovornisti. Čovjek sa ovakvim prstima je mnogo zabavan i privlačan, ali de često dešava da bude i naivan.

Preporučeno