Često na društvenim mrežama imamo priliku da čitamo o nekim zaista nevjerovatnim pričama koje su se dogodile ljudima, a upravo u našem današnjem članku vam donosimo jednu takvu. Priča Marije Zlatić počinje 1956. godine kada se udala za Momčila Zlatića, a onda su njih dvoje zajedno emigrirali iz Srbije u Australiju. On je bio stolar, a ona je bila domaćica. Sve se činilo idealnim dok godinu i po kasnije, Marija nije dobila pismo da joj je majka teško bolesna.

Odmah se vratila nazad za Srbiju kako bi se brinula za svoju majku, a to je bio posljednji put da je vidjela Australiju i Momčila. Nikad nije shvatila zašto joj je povratak u zemlju odbijen, a mladi bračni par je odlučio da ostane u kontaktu preko pisama, koja su na početku bila česta, a onda sve rjeđa i rjeđa dok na kraju nisu u potpunosti prestala da stižu.

Marija je ostala da živi u trošnoj kućici, a primala je malu penziju koja joj je jedva bila dovoljna da pokrije osnovne životne troškove. Počele su da kruže priče da se njen suprug oženio ponovo i da ima porodicu, ali ona u to nije htjela da povjeruje. Na kraju se ispostavilo da su glasine bile tačne.

Ipak, nakon što je Momčilo preminuo, sav njegov novac je ona naslijedila, kako je i dalje bila njegova zakonita supruga. Sve to je odlučila da da svojim komšijama koje su se brinule za nju u njenim najtežim trenucima, kako bi im se barem na taj način odužila za sve što su uradili za nju.

Preporučeno
Loading..