Ukoliko imate suhu kosu, mi vam preporučujemo da probate majonezu staviti na vašu kosu, kao jedan vid maske. istina je da su ulja i masnoće iz majoneze korisna za kosu, ali još boplji učinak možete postići tako što ćete uz masku za kosu čija je namjena da obnovi suhu kosu i oštećenu kosu, a pored toga ćete izbjeći i onaj neugodni miris kose od majoneze. Ukoliko ste izgorjeli na suncu, sebi možete napraviti toplu kupku u crnom čaju ( veoma jaku). Stručnjaci kažu da je ovo izuzetno koristan savjet.

Naime, ukoliko sebi napravite ovakvu kupku, ona vam može mnogo pomoći oko peckanja kože koje ste zadobili prilikom izlaganju suncu. Zatim, limunov sok može da posvijetli vašu kožu. Također za ovaj savjet stručnjaci kažu da je jako koristan. Prije izlaska na sunce, možete da nanesete limunov sok na vašu kosu, i oa će vrlo brzo da postane dosta svijetlija. Kiselina koja ja je u limunu a koja se kombinuje sa UV zracima koje se emitira iz sunca, može da ubrza proces posvjetljivanja kose. “Nanošenje maslinovog ulja na kosu nekik 5 do 10 minuta prije samog pranja kose može da obnovi i zaštiti vašu kosu.”

Maslinovo ulje je jako dobar saradnik kose, koji u mnogo čemu pomaže kod obnove kose. Pomoću njega, vaša kosa postaje sjajna, lijepa, zdrav i glatka. “Ukoliko želite da isušite masnu kožu onda svoju kožu možete da istrljate koprmirom. Stručnjaci su rekli da ovaj savjet baš i nije bio poželjan i da je sasvim pogrešan. Krompir nema sastojke koji bi mogli da ublaže i smanje masnoću vaše kože.

Preporučeno