Svi znaju ili su bar jednom do sada čuli za feng šui, drevnu vještinu uređenja doma ili kancelarije koja privlači novac i pozitivnu energiju, kao i da stvara vrlo povoljno okruženje.

Ali, dok veliki broj ljudi razmišlja o rasporedu prostorija i namještaja koje nije baš tako lako mijenjati, većina nije sigurna kako utiču dekorativni komadi pokućstva, kakvi su to tepisi, itisoni, pa čak i otirači.

Njihovo postovljanje ili promjena mogu da dovedu do veliki poboljšanja, kao da optiminuju energiju koja protiče kroz cijeli prostor.

Moramo podsjetiti da feng šui ima pet elemenata to su: Zemlja, Voda, Drvo, Vatra i Metal, a svaki od njih pojačava određenu vrstu energije. Kad je u pitanju novac, za njega se najčešće vvezuje element Voda pa zato svi koji žele da održe njegov tok ili da ga ojačaju treba da na samom ulazu u dom postave itison ili tepih u plavičastim nijansama.

Ukoliko to nije moguće, dobro je da bar prostirka ima na sebi detalje u zelenoj ili plavoj vodi. Ukoliko imate finansijskih problema i osjećate da je tu energija zablokirala, potreban vam je tepih braon i crvenkastih tonova, zbog toga što kombinacija može da stvori zapaljivu smjesu koja će da otvori blokade.

Najveću grešku prave vlasnici poslovnog prostora koji se odluče da plate pravljenje otirača sa imenom firma na njemu, a isto važi i za itison na zlazu. Nikako nemojte da toradite. Time dozvoljavate da se po vašem poslovnom ugledu gazi, a bolje je da od ulaza vodi neki dezen koji podsjeća na neku stazu kojim partneri, kupci ili klijneti prirodno dolaze do vas.

Preporučeno