Da li želite da vaš automobil uvijek lijepo miriše i pruži vam udobnu vožnju? Morate znati da ga ne morate opskrbiti kupovnim mirisima koji vrlo često sadrže i hemikalije.

NApravite sami prirodan miris za auto koji vas neće koštati puno novca, a gotovo je u pet sekundi. Sve što vam je potrebno je jedna drvena štipaljka za veš i malo eteričnog ulja po želji. Štipaljku natopite sa par kapi ulja pa je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gdje se i inače stavljaju kupovni tekući mirisi za automobil.

Zahvaljujući protoku vazduha miris će se proširiti po cijeloj unutrašnjisti vašeg automobila.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, izdvojili smo pet eteričnih ulja koja djeluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost, a sadrže ekstrakte sljedećih biljaka:

1. Crvena mandarina sadrži male količine N- metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, posebno kod hiperaktivne djece i pomaže kod stresa, depresije i nesanice.

2. Manuka djeluje umirujuće, smanjuje napetost i stres, ublažava bolove i opušta napetost u mišićima u tijelu.

3. Limunska trava smanjuje migrenu i glavobolju i ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu ali pomaže i kod opuštanja mišića.

4. Lavanda između ostalog, pomaže kod glavobolje, astme i kod migrene, a otjerat će i sve insekte koji mogu da zalutaju u automobil.

5. Arapski jasmin djeuje smirujuće i pomaže kod anksioznosti, isto tako se lijepo kombinuje sa citrusima i drvenastim uljima kao što je sandala i plavi čempres.

Poslije ovoga nećete više koristiti umjetne mirise za vaš automobil.

Preporučeno