Poznati folk pjevač Ljuba Aličić otvorio je dušu pa objasnio kako je tekla njegova borba sa korona virusom.

Prema njegovim riječima, u jednom trenutku čak je i pamćenje izgubio u toku liječenja u bolnici u Šapcu, odakle je tek nakon tri sedmice pušten kući.

“Na samom početku nisam ozbiljno shvatao ovaj virus. Mislio sam da je grip kao i svaki drugi i da je cijela priča prenapuhana u javnosti. Ali, onda sam se zarazio… Nisam imao simptome uobičajene za korona virus, kao što su temperatura ili suhi kašalj. Moji su bili puno puno gori. Toliko sam bio malaksao da nisam imao snage ni da ustanem iz svog kreveta. Vjerujte mi da sam u jednom trenutku izgubio pamćenje, nisam znao ni kako se zovem, a to je bilo baš strašno! Nekoliko puta sam padao u nesvjest i bilo mi je jasno da je situacija krajnje ozbiljna”, rekao je Ljuba za “Informer”.

Ljuba kaže da su ga njegova žena i sinovi natjerali da ode u bolnicu.

“Smjestili su me na grudno odjeljenje šabačke bolnice i doktori su mi rekli da mi je stanje jako ozbiljno. U ovom trenutku mi je, vjerujte, svašta prolazilo kroz glavu. Niko ne zna kako će ovaj virus da se ponaša iz sata u sat, a ja sam ipak čovjek u godinama – priča Ljuba, koji je u bolnici sve vrijeme bio priključen na kiseonik, i dodaje da je poslije tri sedmice uspio da pobijedi ovaj opaki virus, koji nije ni malo bezazlen…

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Preporučeno