U današnjem tekstu ćemo vam predstaviti jednu jako zdravu i hranjivu namirnicu koja može da ubrza vaš metabolizam, a pored toga troši i vaše masne naslage. Hren je fantastična namirnica koja u sebi ima veoma puno antibakterijskih svojstava, nema holesterola kao ni nezasićenih masnih kiselina. Jedna od glavnih namjena hrena jeste ubrzavanje metabolizma, kao što je već ranije i navedeno, kao i topljenje masnih naslaga, koje muče veliki broj ljudi. On također može da stimuliše nastanak dobrih bakterija, te probavu, a također ima i djelotvorna svojstva na sinuse.

U današnjem tekstu ćete moći da pročitate jedan savršen recept za sirup kojim ćete se riješiti svojih masnih naslaga i ukloniti sav višak vode u organizmu. Ono što će vam biti potrebno su četiri svježa limuna, dva dkg đumbira, petnaest dkg svježeg hrena dvije kašikice cimeta i tri kašike meda. Hren zajedno sa žumbirom treba se narendati u jednu posudu a zatim dodati svježe iscijeđen limunov sok i sve to dobro promiješati.

Potom dodajte med i cimet i na taj način ćete dobiti jedan odličan sirup koji ćete onda presuti u jednu teglu ili flašu. Tri sedmice ćete konzumirati ovaj sirup, i to svaki dan po dvije kašike. A onda nakon toga je potrebno napraviti mjesec dana pauze jer je ovaj napitak izuzetno snažan. Što se tiče hrena, on se najviše upotrebljava kao začin za hranu. Sjajan je u salatama ili kao svježe nariban uz neko meso ili kobasice. Njegova blagotvorna svojstva na čitav ljudski organizam i stoga ga je poželjno konzumirati.

Preporučeno