Nedavno je obilježen Dan Zaljubljenih a u kraljevskoj porodici se izgleda pomenuti praznik nije obilježio.

Naime, princ Harry je taj dan proveo u Norveškoj u malom skloništu u gradu Bardufosu koji se nalazi na samom sjeveru Norveške.

On je bio u vojnom kampu za vojne vježbe gdje su bili i ostali pripadnici Kraljevske mornarice.
S druge strane, Megan je kući bila sama i tugovala.

Inače, njih dvoje žive u Windsoru.

Kuća Windsor je vladajuća kraljevska kuća Ujedinjenog Kraljevstva i drugih zemalja Commonwealtha. Dinastija je njemačkog očinskog podrijetla i izvorno je bila ogranak Kuće Saxe-Coburg i Gotha, koja je nastala iz kuće Wettin, koja je naslijedila Hanoversku kuću u Britanskoj monarhiji nakon smrti kraljice Viktorije, supruge Alberta. Princ Consort.

Ime je promijenjeno od Saxe-Coburga i Gotha do engleskog Windsor (od “Windsor Castle” ) 1917. zbog anti-njemačkog raspoloženja u Britanskoj imperiji za vrijeme Prvog svjetskog rata.  Postoje četiri britanska monarha iz Kuće Windsor do sada: tri kralja i sadašnja kraljica, Elizabeta II. Tokom vladavine Windsorsa, velike promjene su se dogodile u britanskom društvu. Britansko carstvo je učestvovalo u Prvom i Drugom svjetskom ratu, i završavalo na pobjedničkoj strani oba puta, ali je kasnije izgubilo svoj status supersile tokom dekolonizacije. Veliki deo Irske se slomio sa Ujedinjenim Kraljevstvom, a ostaci Carstva postali su Zajednica naroda.

Sadašnji šef Doma je monarh šesnaest suverenih država. To su Ujedinjeno Kraljevstvo (gdje se nalaze), Kanada, Australija, Novi Zeland, Jamajka, Barbados, Bahami, Grenada, Papua Nova Gvineja, Solomonska ostrva, Tuvalu, Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Belize, Antigva i Barbuda, Saint Kitts i Nevis. Pored ovih zasebnih monarhija, postoje i tri zavisne države, četrnaest britanskih prekomorskih teritorija i dvije pridružene države Novog Zelanda.