Seka Aleksić važi za jednu od najvećih balkanskih zvijezda. Ona je prilikom gostovanja u Magazinu In kod Sanje Marinković prisjetila jednog od najtužnijih trenutaka u svome životu a riječ je o gubitku njenoga oca.
Taj nemili događaj se dogodio na Badnji dan a pjevačica je istakla da je sve to predosjetila.


Seka je rekla da je nažalost njen otac otišao na bolje mjesto na Badnji dan te da je osjetila da će se to dogoditi. Rekla je da se njen sin Jakov tada rodio a njen otacj je nekoliko mjeseci prije toga bio teško bolestan i nije mogao putovati. Istakla je da je Jakov tada bio mala Beba i da nije čak bio ni vakcinisan te se u tom periodu trudila da ga ušuška dok se on ne vakciniše iz straha da bi mogao da se razboli. Međutim Seka je predosjetila njegov odlazak te je nekoliko dana prije dovela Jakova tako da ja je djed ipak uspio vidjeti.

Djedovi i bake su roditelji oca ili majke – očinske ili majke. Svaki seksualno replicirajući živi organizam koji nije genetska himera ima maksimalno četiri genetska baka i djeda, osam genetskih pradjedova, šesnaest genetskih pra-pra-pra-deda, trideset dva genetska pra-pra-pra-prababa i sl. U istoriji modernog čovečanstva, pre otprilike 30.000 godina, broj modernih ljudi koji su živeli kao baka i deda su se povećali. životni standard, ali se općenito vjeruje da je ključna posljedica da su tri generacije žive zajedno bilo očuvanje informacija koje bi inače mogle biti izgubljene; Primjer ove važne informacije mogao bi biti gdje pronaći vodu u vrijeme suše.

U slučajevima kada roditelji nisu voljni ili nisu u mogućnosti da pruže adekvatnu brigu za svoju djecu (npr. Smrt roditelja, financijske prepreke, problemi sa brakom, djedovi i bake često preuzimaju ulogu primarnih skrbnika. Tradicionalne kulture, djedovi i bake često imaju direktnu i jasnu ulogu u odnosu na odgoj, brigu i odgoj djece, djedovi su rođaci drugog stupnja i dijele 25% genetskog preklapanja.

Preporučeno
Loading..