Prema tvrdnjama britanskih stručnjaka, socijalna distanca će ostati i dalje jedna od neizbježnih mjera koje se moraju poštovati, sve dok se ne bude pronašao antivirus, odnosno vakcina za trenutni korona virus koji hara po čitavom svijetu. To u prevodu znači da bi ova mjera mogla da potraje još narednih 18 mjeseci, odnosno da bi bilo kakav vid socijalnog ili fizičkog kontakta trebali biti svedeni na minimum, kako bi se sprječilo širenje i nastanak novog talasa korona virusa.

Britanski poznati list ” The Telegraph” navodi kako se tek naredne godine može da nekom ozbiljnijom dozom optimizma očekivati povratak u neko normalno stanje, odnosno normalan život kakav smo imali prije pandemije. Ovi su stručnjaci savjetovali čak i vladu Velike Britanije da se njeni članovi pridržavaju trenutnih mjera koje su na snazi a koje se tiču socijalne distance, rada od kuće, kao i svih ostalih mjera koje su donesene u prethodnom vremenu. Najpoznatiji naučnici na svijetu su u strahu od toga da ovaj virus neće moći tako lako i u potpunosti zaustaviti i iskorjeniti, jer je ovo nešto što se do sada nikada ranije nije vidjelo, niti su se ovakve pandemije ovog tipa dešavale prije.

To znači da će aktuelne restrikcije da budu na snazi sve dok se ne bude sa sigurnošču reklo da je zrak napokon “čist”. Trenutna strategija za izlazak iz ove krize je da se djeca postepeno vrate u škole, pa da se onda nakon toga počinju otvarati radnje, ali i dalje uz poštovanje socijalne distance koja iznosi 1,5 metara.

Preporučeno