Nakon izuzetno teške saobraćajke koja se dogodila legendi narodne muzike čitav Balkan je utihnuo. Naime, niko nije očekivao da će legenda narodne muzike na takav način skončati. Ipak dogodilo se i mnogi su mu odali počast zbog njegovog izuzetnog doprinosa muzici koja je mnogo osporavana na Balkanu.

Naime, sigurno se može reći da je riječ o pjevaču koji je digao pomenuti žanr u neviđene visine. Ipak, svi na kraju svoj put završavaju na isti način pa tako ta sudbina nije zaobišla ni ovog legendarnog pjevača.

Njegova porodica je shrvana svime što se dogodilo, sin Mihajlo i kćerka Sanela suotišli u Njemačku kako bi pokupili očevo tijelo dok je supruga Gordana ostala u Srbiji potpuno skršena bolom koji osjeća u ovim trenucima. Na pitanje medija o svemu Gordana je samo rekla da iz pomenute situacije nema izlaza. To svakako znači da nije moguće vratiti pjevača i da će naredni period biti jako težak za legendarnog pjevača kojeg su voljeli i oni koji su slušali i metal, pank, hip hop. Mali broj pjevača je u samom rangu Šabana. Ipak na kraju ostaje nam da vidimo šta će se na kraju dogoditi i da kako će porodica prevazići ovaj veliki gubitak.

Iza Šabana su ostali supruga i troje djece.