Ron Holsey je Amerikanac iz Kalifornije koji se prije mnogo godina zaljubio u narodnu muziku prilikom jednog putovanja po Balkanu. On se u narodnu muziku zaljubio upravo zbog Šabana Šaulića.
Amerikanca je pjesma Kraljice moga srca zauvijek vezala za ovog legendarnog pjevača koji je jučer stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

O Ronu Hosleyu:
Ron Hosley (rođen 4. marta 1977.) autor je i umjetnik odgovoran za mnoge kratke priče, eseje, recenzije i dizajne naslovnica knjiga.

Rođen i odrastao u Kolumbu, Ohajo, njegov prvi objavljeni rad bio je urednik i saradnik The Midnighters Cluba: Tales iz Harker House Collection, 2001. U kolekciju su uključeni autori kao što su Paul Tremblay i Lucy Snyder, a nekoliko priča je dobilo priznanje u Nagrade Bram Stoker 2001 za najbolju kratku igricu.

Njegove kratke priče pojavile su se u časopisima kao što su On Spec, a njegova priča “U praznoj zemlji” pojavljuje se u antologiji Masques V, koju su uredili i objavili Barry Hoffman i Gary A. Braunbeck (izvorno uredio Jerry Wiliamson).

On je alumni 2002. godine na Clarion East Workshopu za pisanje naučne fantastike i fantazije i dobitnik stipendijskog fonda Douglas L. Ruble za pisanje i razvoj znanstvene fantastike.

Njegovi dizajni za naslovnu knjigu pojavili su se na Gary A. Braunbeck-ovoj ne-fiktivnoj kolekciji, Fear in a Handful of Dust, i njegova kolekcija putnih putovanja, x3. Također je dizajnirao naslovnice za oba izdanja antologijskog kluba Midnighters Club i kolekciju krvi Blood Magic Lucy A. Snyder.

Njegov prvi objavljeni roman, “Gorge Sin: Sve pod romanom”, objavljen je u oktobru 2012. Knjiga je prva u seriji urbanih fantazija / horor romana Johna Flickera u kojoj glumi protagonist John Flicker / Body & Soul romani Jennyripper, (objavljeno juni, 2013) The Never-Time Girl, objavljeno u oktobru 2014. godine. Prema njegovom blogu, on trenutno radi na četvrtom nastavku, privremeno nazvanom Taphoclave.